В рамките на кампанията са ремонтирани административни сгради, чакални и перони. Със собствени средства са освежени предгаровите площадки, дограми боядисани са пейки, варосани са перонните бордюри и дървета. Извършени са частични ремонти на санитарни помещения.

От служители на НКЖИ е извършено пролетно освежаване на пространствата на жп гарите в Долна Митрополия, Ореш, Левски, Плевен, Пордим, Сомови, Бяла, Борово, Долапите, Две могили, Моруница, Разград, Повеляново, Тополите, Габрово, Джулюница, Дряново, Поликраище, РП Соколово, Царева ливада, Ресен, Долно Камарци, Аврамово и други.

Извършени са неотложни частични ремонти на покриви, тавани и стени, смяна на осветителни тела, ремонт на ВиК и ел.инсталации на жп гарите в Гаврилово, Калофер, Тулово, Варвара, Якоруда, Зимница и други.

На жп гарите в Ябълково, Караджалово, Скобелево, Катуница и Поповица е извършена и профилактика и ремонт на помпите в пешеходните подлези.

Следващата седмица предстои откриване на ремонтираната жп гара Сливен. Извършеният мащабен ремонт е най-голямата инвестиция с национално финансиране в сграден фонд на Компанията през последните години, като средствата са отделени от Държавния бюджет за НКЖИ. Стойността на осъществените строителни дейности е в размер на 2 786 110 лв. с ДДС.

Извършените строително-ремонтни работи се състоят в цялостно външно топлоизолиране на фасадата. Подмяна на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа. Нова отоплителна инсталация. Подмяна на хидроизолацията, ремонт на отводнителни елементи (поли, улуци, водосточни тръби, бордове). Подмяна на вътрешна и външна дограма, автоматични врати с датчици. Площадково и художествено осветление около гарата. Осигуряване на безпрепятствено придвижване на хора с намалена подвижност.

Извършена е пълна рехабилитация на всички помещения в "Чакалня", "Администрация", а в "Обслужване" и на част от помещенията с обособяване на тоалетни за посетители и тоалетна за лица с намалена подвижност.

Предстои пълното обновяване с европейско съфинансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на жп гарите Нова Загора, Стара Загора, Карнобат, Казичене, Подуене и Искър.

Със средства от Държавния бюджет ще бъдат ремонтирани жп гарите Ямбол, Шумен, Айтос, Долно Езерово, Стамболийски, Септември, Разград, Лозово.