12-годишно момче пострада тежко при инцидент на пловдивската гара Филипово. Предполага се, че детето е опитало да си направи селфи върху покрива на товарен вагон, съобщава кореспондентката на БиТиВи.

Инцидентът е станал в четвъртък следобед. Пострадалото дете е настанено с опасност за живота в Клиниката по изгаряния на университетската болница в Пловдив. Лекарите продължават да се борят за спасяването му.

Момчето е получило 50 % изгаряния. Очевидец на инцидента разказва, че тежко са пострадали ръцете на детето.

Момиче увисна на електрически стълб, за да си направи селфи

Момиче увисна на електрически стълб, за да си направи селфи

Пожарникари го спасиха

Момчето живее в село Динк. Обитаващите жилищните кооперации край гарата не изключват и версията за опит за кражба. Те се аргументират с това, че в миналото коловозите често са ставали жертва на цигански набези.

Очевидец обаче твърди, че става въпрос за опит за заснемане на селфи с мобилен телефон. Момчето се покатерило на вагона, а други деца наблюдавали отдолу случващото се. Внезапно се чул силен гръм. Пушек се издигнал над вагона.

Свидетелят разказва, че работел на двора, когато проехтял гърмът. Той видял как момчето пада от покрива на вагона. Човекът описва случилото се като страшно. Когато отишли на мястото, детето било почерняло, а части от крайниците му - овъглени.

За последната една година това е втори инцидент за пострадало при опит за селфи дете в района на гара Филипово.

Припомняме, че преди два дни пожарникари спасиха 13-годишно момиче, висяло на електрически стълб с главата надолу. То се качило, за да си направи селфи и паднало след токов удар.