Три болници в Бургас са отказали да приемат за лечение 13-годишно момиче, съобщава bTV по информация на близки на детето.

На входа на третото лечебно заведение момичето получава гърч и припада.

Случаят е от вчера следобед. Първоначално момичето търси помощ в частна болница с повръщане и отпадналост. Оттам обаче го отпращат с мотива, че нямат свободни легла. В държавната болница също отказват да го приемат.

"Детето продължава да се чувства отпаднало и да се влошава, като цялото тяло е било ледено студено и посиняло, с изтръпване по крайниците, с безсилие. Тя просто не може да стои права. И са ги изпратили на т. нар. спешен кабинет, където е имало и други чакащи хора и не е имало вътре лекар", разказва вуйчото на детето.

Четири болници в София отказали да приемат жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив

Четири болници в София отказали да приемат жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив

Жената издъхва след като прекарва 2 седмици в кома

В свое становище от УМБАЛ-Бургас обясниха, че родителите са пристигнали в болницата с оплакване, че на детето са му "студени ръцете". В Спешно отделение са преценили, че случаят не е спешен и детето не е за хоспитализация.

Момичето е било насочено за преглед към неотложен кабинет, тъй като в този момент в Спешното отделение е обработвано дете с опасност за живота след поглъщане на чуждо тяло.

В неотложния кабинет обаче също е имало пациент, както и други чакащи и родителите са отказали да изчакат специалистът да се освободи и си тръгнали.

Вуйчото на детото разказа, че на излизане от болницата то напълно е изгубило силите си и загубило съзнание, падайки на земята.

Жена почина между две болници в Монтана

Жена почина между две болници в Монтана

От седмица жената се е оплаквала от затруднено дишане

"Свършили са си работа колегите ми. Успели са да възстановят дишане и съзнание. Има няколко придружаващи заболявания плюс скорошна операция ортопедична, тъй като ние нямаме специалност нито ортопедия, нито неврохирургия, а има тръпнене на крайниците. Дежурният колега е преценил, че там ще има нужда от тези консултации и е по-логично да е в голямата многопрофилна болница", обясни д-р Александър Маджуров - собственик на МБАЛ "Маджуров".

Детето е транспортирано с линейка и прието за лечение в държавната болница след намесата на директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Той заяви, че случаят ще бъде проверен.

Състоянието на детето вече се подобрява.