До края на месеца одобряват маркировката и започват премахване опасните и сухи дървета в Борисовата градина. Това стана ясно от думите на директора на Дирекция "Зелена система" към Столична община Димитър Данчев пред БНТ.

Оценката на дърветата в Борисовата градина е започнала от 2017 г. По думите му, маркирани са дърветата между бул. "Драган Цанков" и алея Яворов, алеята покрай капаните и тази, водеща до стадион "Българска армия". Следващият етап е между бул. "Драган Цанков", алея Яворов, "Цариградско шосе" и ул. "Незабравка".

Маркировката е в три цвята. В синьо са дърветата с наличие на сухи клони, а с оранжева и зелена маркировка са всички дървета, предвидени за премахване.

Припомняме, на 23 октомври 2015 г. мъж почина, затиснат от паднало дърво в Борисовата градина. Това е вторият случай на подобен инцидент в същия парк.

Тази година на 14 август паднало дърво на ул. "Шипка" едва не премаза шофьор в София. Мъжът се закани да съди Столична община заради сухото дърво, което премаза две коли.

Силният вятър събори фасадата на мол в Благоевград
Обновена

Силният вятър събори фасадата на мол в Благоевград

Към момента няма данни за пострадали хора

Силният вятър в последните дни е предизвикал четири сигнала, заяви директорът на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община. По думите му, обстановката в София е нормална.

Повечето сигнали са за паднали клони. Имало е паднали строителни огради, пана, ламарини, уточни Красимир Димитров.

От столична община препоръчват строителните фирми да обезопасят цялата си техника като кранове, огради. А гражданите се съветват да приберат всичките си предмети от терасите, понеже може да застрашат живота на хората.