Строителната техника няма да минава по улиците на село Лозенец през лятото, когато в района има значителен брой чужди гости.

За това се договориха кметът на община Царево Петко Арнаудов, шефът на местното РПУ Петър Петров и местни жители, съобщи Burgas.info.

Полицейският началник обясни новата схема за движение, при която има обяви три обходни маршрута, които водачите на тежката строителна техника в землището на Лозенец се задължават да ползват.

Товарната техника в строителните обекти на юг от с. Лозенец няма да преминава вече през селото, а ще се придвижва в обратна посока към Царево и ще влиза и излиза от временния път край градските гробища.

Вторият обиколен маршрут е в северната част на Лозенец, където тежките извънгабаритни коли ще могат да ползват временния излаз на главния път, който минава под моста на „Корал", до неговото затваряне. Друг вариант за излизане на камионите в тази част на селото е старият път до р. Караач.

Забраната ще важи и за собствениците на тежкотоварни автомобили, които живеят в село Лозенец или инвестират в обекти там, категоричен бе кметът Арнаудов. Равносметката показа, че за развитие на инфраструктурата и създаване на благоприятен бизнес климат в Лозенец се инвестират всяка година един милион лева.