ДСБ - Пловдив настоява да се преразгледа сделката за Марково тепе. За целта, според партията, трябва да се създаде специална комисия, в състава на която да влязат представители на всички политически сили.

Комисията ще има за цел да преразгледа цялата документация по сделката и при установяване на съответните нарушения да дезира съответните органи, съобщава радио Пловдив.

От ДСБ ще искат при констатирани нарушения по случая Марково тепе, общината да получи компенсации за понесената финансова загуба или акции в бъдещия строеж.

Стоян Сариев закупи терена на Марково тепе за 1 301 600 лева, а го препродаде на софийската фирма "Мелина ООД" за 11 750 000 евро.

Гърневски апелира съветниците да подкрепят и внесеното вече предложение от групата на ДСБ за въвеждане на мораториум върху продажбата на атрактивни общински имоти, а за обекти, за които е стартирала процедура, да бъде въведен принципа на конкурса.

Градският лидер на ДСБ Спас Гърневски бе категоричен, че общината през последните години губи милиони от подобни сделки и обслужва частни интереси в ущърб на обществото.
Начинът, по който в момента се управлява Пловдив, няма нищо общо с дясното управление. Градът се разпродава на безценица и в управлението му прозира корупционното мислене и действия - заяви още Спас Гърневски.