Огромна дупка се е отворила на моста над река Ботуня, който е част от международния път Е-79 между Враца и Монтана. Цялостното състояние на съоръжението застрашава живота на пътуващите, алармират от bTV.

Поредната дупка е с дължина 1,50 м и широчина почти 1,20 м. Арматурата е оголена и през нея се вижда... реката, над която е изграден моста.

Заради състоянието на този критичен участък тази сутрин жителите на три села излязоха на протест. Хората се притесняват за живота си. Въпреки че движението е ограничено със знаци и се осъществява в едната лента, при преминаване на тирове съоръжението се тресе като при земетресение.

"От вчера вижте каква е реакцията и какво е станало - абсолютно нищо. Пълно безхаберие на държавата относно гражданите на Северозапада, щото ние вече сме отделна територия на тая държава", коментира Петър Йорданов, който вчера е подал сигнал за дупката на спешния телефон 112.

В неделя е бил правен ремонт на критичен участък в съседство. Затова са и ограничителните табели, благодарение на които все още нито един автомобил не е полетял в реката, коментират местни жители.

"Нямате ли усещането, че се намираме на мост убиец?", пита кметът на село Краводер Илия Перчинков.

Малко по-късно от пътноподдържащата фирма съобщиха, че започват работа по отворилата се дупка и очакват да бъде възстановена цялостта на конструкцията там, стана ясно от думите на Илия Георгиев, представител на компанията.

"Проблемите са големи и са от дълго време. Трябва да алармираме на най-високо ниво, защото самата плоча на моста е компрометирана, не е настилката", каза областният управител на Враца Момчил Младенов.

Хората заплашиха с блокада на пътя, ако няма спешно и цялостно укрепване на съоръжението.