От 3.00 часа тази нощ спасители издирваха в района на Ветрино четирима души, затрупани в автомобил под снега, съобщават от Гражданска защита.

Затрупаните имали GSM връзка със спасителите си, но не могли да обяснят къде се намират.

Затова спасителната операция е продължила два часа.

Към 5.00 часа семейството - трима възрастни и едно дете е било открито.

Обявено е бедствено положение за част от селата в община Аксаково. В общините Суворово и Аксаково пътищата са непроходими. Без ток в областта са 19 селища в общините Ветрино, Суворово, Дългопол и Вълчи дол, а без вода са 16 селища.

През изминалата нощ 30 души са евакуирани от пътищата в района на Провадия и са настанени във Ветрино.

В района на автомагистрала "Хемус" от преспите са изведени 55 човека, които са подслонени във Варна. Магистралата в отсечката между Варна и Шумен е затворена в двете посоки.

Затворени са т.нар. стар път между Варна и Русе, проходът между Провадия и Айтос, пътищата Суворово-Ветрино, Варна-Добрич, от Баирбаши към Суворово и Кичево, отсечката между Нова Шипка и Бързица.

Пътят от Варна за село Каменар остава най-критичният участък. По него не се движат градски автобуси и в момента там има заседнали около 40 автомобила.

Във Варна днес започва разчистването на второстепенните улици.

Социалните, детските и лечебните заведения в града работят нормално. Досега в общежитието на СУПЗ са настанени 7 бездомни граждани, а други 5 са намерили подслон в католическата църква.

Между 2.00 ч. и 3.00 ч. днес фирмите на градския транспорт са осигурили извънредни автобуси, за да бъдат извозени пътниците, пристигнали със закъснели влакове.