Докато цялата физическа и техническа мощ на полицията е съсредоточена да наблюдава усиления трафик на изходите в София, в кварталите явно празничната свобода вече се е възцарила.

Или поне това важи с пълна сила на един от големите булеварди в столицата - „Александър Стамболийски", където свободно и необезпокоявано се разхождат втори ден два неспънати коня.

В квартал „Западен парк" има много зелени площи - така че разбираемо какво е привлякло животните. Но не и техните стопани, които ги нямаше никъде, докато кончетата пресичаха волно (и не на пешеходна пътека) булеварда.

Случката не е чак толкова необичайна, имайки пред вид близостта на Факултета, но обикновено с животните има поне по един техен стопанин.

Вчера (велики четвъртък) двата коня - очевидно майка и доста пораснало жребче - прекараха час около бл. 17 и 18. Точно там често имат навика да си почиват полицейските патрули, но за изненада на живущите в двата блока те не се появиха.

Днес конете извървяха свободно, паралелно с пишещия тази дописка, разстояние от 250 метра, като пресякоха два пъти пътното платно.

В един момент обаче най-сетне се появиха двама цигани - разбира се и те на коне - и в галоп и с викове подкараха двата свободни коня в посока квартала.

Посред пътното платно и в посока, обратна на движението на автомобилите, конете се отдалечиха към Западния парк.

За щастие нямаше пострадали... този път.