Подадената оставка на кабинета днес не успокои разочарованите граждани. Около 1000 души отново се събраха на Орлов мост и настояват министерските оставки да бъдат гласувани от парламента.
Първоначалният замисъл беше протестиращите да не се приближават към защитниците на ГЕРБ пред парламента.

Това обаче не се случи и протестиращите, предимно младежи, против ГЕРБ се отправиха натам. Минавайки по Цариградско шосе, те сложиха цветя на местата, където вчера бяха бити демонтранти.

Пред парламента ги посрещнаха десетки фенове на премиера и министрите му, зорко пазени от стотици жандармеристи. Макар жива верига от униформени да разделяше двата протеста, виковете на двете „агитки" се сливаха.

Едните крещяха „Бойко, Бойко" и "Червени боклуци", а другите - струпани пред металните заграждения пред парламента крещяха „Довиждане", „Бойко Борисов - педераст, педераст" и „Бойко курво".

Двете групи се освиркваха взаимно, като антиГЕРБ настроените продължаваха с виковете „Мафия". Гражданите, които излязоха на пореден протест срещу управлението, носеха множество плакати, сред които „Фалит на мутрокрацията".

Те разпънаха огромен транспарант с надпис „Свободна България", който малко по-късно планираха да запалят. Това им намерение обаче не бе реализирано.

Близо половин час продължиха словесните престрелки между двете групи.

АнтиБойко гражданите крещяха „Всички вън", „Оставка", „Бойко в затвора". Те извадиха и плакати „Агентите на Боко Тиквата - вън от протеста" и „Буда = Гоце". От отсрещната страна се чуваха викове: „Искаме си Бойко", "Предатели", "Комунисти", "Вие сте за Северна Корея".

За щастие „сблъсъкът" пред парламента между двете групи мина без инцидентни и нехаресващите управлението започнаха да се изтеглят към Орлов мост. Те бяха изпратени от поддръжниците на Борисов с викове „Бойко, Бойко". От другата страна отвърнаха пък с „Тивки, колко ви платиха да дойдете тук?", както и „Продажни тикви".

Прави впечатление, че на Орлов мост, който бе блокиран и никакви превозни средства не можеха да минат, почти няма полицейско присъствие.

Към 19.10 часа гражданите стигнаха до Орлов мост, кедето блокираха движението, докато пееха националния химн и викаха „Оставка". По-късно протестиращите се разделиха на групички и се отдадоха на сладка раздумка, като от време на време се провикваха „Българи юнаци".

Малко преди 20.00 часа протестиращите постепенно започнаха да се разотиват, подчертавайки че го правят с високо вдигната глава, защото са показали, че не са тълпа, а общество. Те обещаха, че утре в 18.30 часа отново ще бъдат на Орлов мост и призоваха отново да няма ексцесии.

Гражданите обясниха, че тази вечер протестът им е бил мирен и не е имало кръвопролития, защото е нямало каски и щитове. Докато обясняваха, че всичко е минало гладко и без проблеми, група протестиращи изтласкаха трима младежи с маски на главите. Единият от тях се опита да запали знамето на Европейския съюз. Според протестиращите това е един от внедрените провокатори, които са довели до безредиците снощи.

Гражданите запитаха защо прокуратурата „спи" и политиците от прехода не са в затвора. Недоволните граждани се събират на голям протест тази неделя. Междувременно към тях се присъединиха симпатизанти ВМРО, Атака и БНС.

И така, както се очакваше протестиращите да си тръгнат, след близо едночасова блокада на Орлов мост, те се изтеглиха и тръгнаха обратно към парламента. Там останаха около половин час, след което с викове "Искаме промяна" се отправиха към сградата на ЧЕЗ.

По металните заграждения на НС бяха поставени цветя, като по този начин подчертаха, че протестът е мирен.

Докато вървяха към сградата на ЕРП-то, двама от протестиращите препикаха страничния вход на сградата на Министерство на финансите.

Пред сградата на ЧЕЗ те бяха посрещнати от жандармерия. Униформените призоваха по мегафон: „Моля, не използвайте забранени предмети срещу органите на властта! Нямаме никакво намерение да влизаме в конфликти с гражданите и да използваме сила". На този апел гражданите отговориха с „Долу куките!"

Между Френската гимназия и Първа МБАЛ ги чакаха строени стотици жандармеристи, готови да се включат при евентуален сблъсък.

Макар по-рано днес демонстрантите да се обидиха от обвиненията за участието на пияните младежи на вчерашната демонстрация, такива се появиха и на днешния протест.

Група младежи с бутилки бира в ръка се опитаха да провокират жандармеристите, които се намираха отстрани на сградата на ЧЕЗ.

Възрастна жена се опитваше да ги омиротвори и да предотврати ударите по автомобила.

„Обичаме ви, лилави курви", крещяха младежите към униформените. Минути по-късно, един от тях отиде и отправи словесни закачки към петдесетината полицаи, строили се на около 20 метра от входа на сградата.

Тази им позиция подсказваше желанието на полицията протестът наистина да премине мирно и без сблъсъци.

Имаше и възрастна жена, дошла с една торба яйца и ги раздаваше на останалите, но протестиращите се въздържаха. Някой от присъстващите хвърли камък към сградата на ЧЕЗ, но беше мощно освиркан от останалите.

Постепенно, около 300-те антиГЕРБ протестиращи поеха по бул.„Патриарх Евтимий" и след това по бул. „Витоша", като подканяха останалите с викове: „Протестът е за вас, елате с нас". Те продължаваха да скандират „Бойко Борисов - педераст" и „Всички вън".

Гневните българи преминаха покрай Президентството и Министерски съвет, пред които бяха разположени стотици униформени. Шествието продължи по бул. „Дондуков" и завърши пред парламента с изпълнението на националния химн.