Автобус и цистерна са се преобърнали на пътя след ботевградското село Скравена в посока Враца, информира bTV.

Две деца са в много тежко състояние след инцидента. Пострадали са и четирима възрастни. Възможно е да има и други ранени при катастрофата.

Към мястото на произшествието са изпратени шест линейки.

Сигнал за инцидента е подаден в 18:01 ч.

Още не могат да установят самоличността на загиналия край Годеч, превозвал 30 мигранти

Още не могат да установят самоличността на загиналия край Годеч, превозвал 30 мигранти

Пострадалите при инцидента бежанци са в болница, а останалите - в приемния център в Бусманци

"Това, което знам е, че цистерната е била с 15 тона газ и се е обърнала. Екипи на пожарната и полицията са там. Сама аз не съм допусната до мястото на инцидента, защото е окупирано от тирове", каза кметът на близкото село Новачене Катя Петрова пред bTV.

По-късно от МВР съобщиха, че по първоначална информация малко преди 19 часа челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Шестима пострадали са транспортират към болнични заведения. Предстои на мястото на произшествието да бъде извършен оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства, довели до тежкия инцидент.

Ескортират част от пострадалите деца при катастрофата на АМ „Тракия“ до Калотина

Ескортират част от пострадалите деца при катастрофата на АМ „Тракия“ до Калотина

Те бяха хоспитализирани след като пострадаха при пътния инцидент с автобус

Движението е ограничено в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или минават по обходен маршрут по пътя София - Своге - Мездра, в двете посоки.

Припомняме, че вчера сутринта на пътя между село Туден и град Годеч загина шофьор на бус, превозващ 30 мигранти, някои от които бяха ранени. По-късно същия ден двама души пострадаха при челна катастрофа между два автомобила на пътя Юндола - Велинград. По-рано на пътя Девин-Михалково загина моторист, който карал с превишена скорост, преминал в насрещната лента и се ударил челно в автомобил. В събота пък трима души пострадаха при катастрофа на пътя за Рилския манастир. На 14 август пък сръбски автобус се обърна при на АМ "Тракия" на територията на Стара Загора. При инцидента имаше много ранени. По-тежко пострададаха 12 души, 5 от които деца.