Две момичета са се удавили в язовир Мандра, намиращ се край едноименното село, съобщи hsnovini.com.

Инцидентът е станал снощи около 21 часа. Децата - на 12 и 13 години, влезли да се къпят в забранения за къпане водоем. Момичета били със свои приятели. Всички деца са от хасковското село Орлово.

Според свидетели на случката двете се опитали да преминат през брод във водата. Приятелите им обаче видели, че момичета са започнали да се давят и се обадили на „Гражданска защита". Докато спасители дойдат, децата вече били мъртви.

Мястото на инцидента е посетено от оперативна група и съдебен лекар. Назначена е аутопсия, в РУП-Хасково е образувано досъдебно производство.

Трагичният случай с двете деца е поредният инцидент в язовир у нас, който взима жертви. Преди около две седмици в язовир „Девене", област Враца, бе намерено тялото на 14-годишно удавено дете.

Тогава бе открито и тялото на 55-годишен мъж, който се удави във водоема на квартал „Кремиковци". По същото време в язовир „Копринка", Казанлък, екипи на гражданска защита извадиха тялото на удавена възрастна жена, която се издирваше от три дни.

На 18 юли бе открито тялото на удавено 15-годишно момче край микроязовир „Средногорец".