Двойно по-малко деца са настанени в дома за деца с увреждания в село Могилино. В момента техният брой е 29, докато при заснемането на филма на БиБиСи за условията там, в дома бяха настанени 65 деца.  

Това са констатирали водачът на листата на Коалиция за България в Русе Меглена Плугчиева и мажоритарният кандидат д-р Руденко Йорданов при посещение в Могилино, съобщи БТА.

В момента голям брой от бившите възпитаници в Могилино вече са настанени в т. нар. защитени жилища, където получават грижи от семеен тип. Децата и младежите, които в момента са останали в дома, също се подготвят да бъдат изведени от старата сграда и да бъдат преместени в подобен тип жилища.

При посещението на Плугчиева, директорката на дома я е уверила, че сградата, в която сега се помещават децата, ще бъде ремонтирана и ще се превърне в дом за възрастни хора с деменция.

Меглена Плугчиева е дарила на дома телевизор. Тя е била придружавана от германска депутатка и представител на социалдемократическата партия Лале Акгюн, която е проявила интерес от условията в дома.

В с. Могилино се изгражда и защитено жилище, в което ще бъдат настанени лица с увреждания.