Кметът на София Йорданка Фандъкова е наредила да се извършва постоянно наблюдение на речните корита и язовирите на територията на Столична община във връзка с прогнозата за продължаващи значителни валежи и гръмотевични бури.

Фандъкова е разпоредила също аварийните екипи да бъдат на терен и да реагират на сигнали, а районните кметове да осигурят наблюдение на водните обекти в съответните територии, съобщиха от общината.

Екипите на Столичния инспекторат и почистващите фирми трябва да проверяват дъждоприемните шахти, фирмите по поддръжка на парковете и градините също да извършват обходи, а всички звена да осигурят дежурни екипи.

Щети след снощния дъжд и в София, остава в сила бедственото положение в Етрополе
Обновена

Щети след снощния дъжд и в София, остава в сила бедственото положение в Етрополе

Продължава работата по справяне с последствията от наводнението в Берковица

Към момента шест екипа на общинската дирекция "Аварийна помощ и превенция" и три на столичната пожарна са на терен. Те са реагирали на сигнали за завирявания, отстранили са паднали дървета в коритото на река Искър в кв."Враждебна". Отводнили са и подлез до търговски обект, като почистването му продължава.

Към момента е осигурена проводимостта на коритата на всички реки на територията на София, почистени са водостоците на Южната дъга на Околовръстния път. Седемте общински язовира са в нормално състояние, наблюдава се и р. Искър. Екипите на Столична община са извършили огледи на критичните участъци и продължават да ги наблюдават. "Напоителни системи" извършват контролирано изпускане на язовир "Панчарево".