Продължава снеговалежът в София, на терен са всички екипи - 178 почистващи машини и екипите на контролния инспекторат. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на брифинг рано сутринта след първия сняг за тази година.

Продължава почистването на улиците за градския транспорт, има един закъсал автобус на Симеоновско шосе. Приоритетно се чистят улиците, по които минават линиите на градския транспорт.

Градският транспорт се движи при зимни условия. Всички автобуси се движат в график. Затворени за почистване са и пътищата в природен парк Витоша.

Поради повреда на пангтографа временно бе спряно движението на трамваите през пл. "Македония". Не се движат и трамваите по ул. Граф Игнатиев " поради повреда в контактната мрежа и паднали клони.

Към 10.30 е възстановено движението на трамваите по ул. "Граф Игнатиев" и на площад "Журналист".

Повече от 150 сигнала, свързани с паднали дървета, са получени до 9.00 часа в общината.

В момента се премахва паднало дърво на пл. "Журналист", което пречи на трамваите. По -рано сутринта бяха извозени клони и дървета от бул. "Черни връх", бул. "Симеоновско шосе" и ул. "Черковна", бул. "Братя Бъкстон", пл. "Журналист" и други.

Снимка 555363

Източник: БГНЕС

Общо 11 екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" работят на терен като събират и извозват падналите клони и дървета от тежкия сняг.

Приоритетно се почистват улиците , по които се движи градския транспорт, уверяват от Столична община. Ангажирани са и екипи на ОП "Паркове и градини", както и поддържащите зелената система на града фирми.

Затвориха пристанищата в Бургас заради силния вятър
Обновена

Затвориха пристанищата в Бургас заради силния вятър

В общината са получени десетки сигнали за паднали клони и дървета

Глобена е една фирма, която почиства "Младост", "Витоша", "Средец" и "Триадица", тъй като не е започнала навреме да почиства натрупания сняг.

Фандъкова призова всички да се движат с автомобили, оборудвани за зимни условия.

Започнало почистването на спирки и подлези.

Зимата не ни изненада, прогнозите са точни, всичко е въпрос на организация, категорична бе Фандъкова.

Има подадени сигнали за паднали четири дървета.

Почти цялата страна в жълто заради снеговалеж и силен вятър

Почти цялата страна в жълто заради снеговалеж и силен вятър

Максималните температури ще бъдат между 3 и 12 градуса