Силният вятър затвори пристанищата в Бургас, съобщава БНР.

Преустановено е акостирането на кораби от 8.00 часа тази сутрин.

Скоростта на вятъра е 15 м/сек, а на пориви достига и до 20 м/сек.

От сутринта на дежурния телефон в общината са подавани на всеки 15 минути по 5 сигнала за паднали клони и дървета.

Единият от тях е за паднало дърво от вида гледичия в кв. "Меден рудник". Дървото вече е премахнато.

От общинската администрация призовават пешеходците и шофьорите да бъдат внимателни и при движение около Автогара Запад, където има пропукан стар и висок кипарис, за който също са взети мерки за премахването му.

Тази сутрин падна и топола по пътя Бургас -Созопол и затрудни временно движението към вилна зона "Росенец". Дървото вече е отстранено.

Силен вятър има и в Ямбол.

До момента са получени около 15 сигнала за паднали дървета, клони и други опасни предмети. Има няколко случая и на повредени автомобили.

Сигнал за счупени стъкла на апартамент в централната градска част е подаден към общината, като служители на СПООР са поставили лента, която да покрие прозореца. Друг вече отстранен проблем е била клатеща се ламарина на ул. "Клокотница" №1. В Курткая е подаден сигнал за наклонен стълб, като той е предаден към електроразпределителното дружество и то работи по отстраняване на проблема. Паднали ламарини и мазилка са установени на улиците "Асенова Крепост" и "Г.С. Раковски" в града, като сигнала е предаден на ОП "Комунални и обредни дейности" и се работи по него.