Столичният кмет Йорданка Фандъкова проверява ремонтите след вчерашния порой в София.

Очаква се до края на деня да бъде възстановено изцяло движението на бул. "Черни връх" при кръстовището с ул. "Филип Кутев", което в момента е стеснено заради авария в канализационната мрежа след обилните валежи снощи.

Причината за аварията е запушване на ВиК системата. Екипите на "Софийска вода", които направиха обследване на канализацията са открили сериозни наноси, едрогабаритни отпадъци, включително и строителни отпадъци, които са запушили шахтата на кръстовището.

Снимка 307290

Източник: Столична община

Запушването на канализацията е довело до повишаване на налягането, просмукване на водата под асфалта и надигане на асфалтовата настилка. Това каза днес, кметът Фандъкова при проверка на място.

Обектът е в гаранция и ще бъде възстановен за сметка на изпълнителя.

МВР призовава за внимателно шофиране в столицата

МВР призовава за внимателно шофиране в столицата

Причината е поройният дъжд, ппаднали клони и аварии в кварталите Драгалевци и Бояна и на бул. Черни връх

При ремонта на бул. "Черни връх" миналата година беше изграден първият етап от канализацията в района. Район "Лозенец" в момента прави корекция на река Драгалевска при ул."Сребърна", която е в непосредствена близост. Това ще позволи "Софийска вода" да изгради отливен канал по ул. "Филип Кутев".

При възстановяването на настилката на бул."Черни връх" в момента ще се направи допълнително укрепване на шахтата, така че да не се получи подобна авария.

Снимка 307289

Източник: Столична община

На проверката присъстват и заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев и изп.-директор на "Метрополитен" ЕАД инж.Стоян Братоев.