По булевард "Първа българска армия" се извършва един от големите ремонти в столицата в момента. През това лято ремонтни дейности се извършват в участъка между река Суходолска и бул. "Илиянци". Реконструкцията включва разширение на пътното платно, подмяна на ВиК инфраструктурата и отводнителната състема. Положени са първите слоеве асфалт почти в целия участък. През миналата година е извършена реконструкция на 1,2 км от бул. "Първа българска армия" между ул. "Мара Бунева" и р. Суходолска. В момента се работи по втория етап, съобщи БНТ.

"По асфалтираните участъци движението ще бъде пуснато с временна организация за 15 септември. До края на месеца очакваме да бъде приключена работата, за да може да се асфалтира през октомври износващия слой и изцяло пътят. До края на октомври очакваме целия обект да бъде приключен, най-късно до средата на ноември. Ще бъде положена маркировка, ще има осветление, нови тротоари, озеленяване", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от националната телевизия.

Ремонтират улица "Първа българска армия" в София от утре

Ремонтират улица "Първа българска армия" в София от утре

Промени ще има в движението на някои от линиите на градския транспорт

Предстоят и нови ремонти. Първият от тях е ул. "Кукуш" в район "Илинден". Проблемът при всички ремонти в столицата обаче бил, че все още няма приета методика за индексация на цените.

"Много от фирмите не желаят да започват да работят без тази индексация. Това важи и за трамвайния релсов път по бул. "Цар Борис III". За втория етап в момента имаме сериозни разговори с изпълнителите. Те се колебаят дали да продължат. Изчакваме. Проектът се финансира по ОП "Региони в растеж". Там имаме ангажимент и от страна на МРРБ, че и средствата ще бъдат осигурени по оперативната програма", обясни Фандъкова.

Според нея, ако не се стигне до приемане на тази методика за индексация, ремонтът може и да спре.

"Това, което успяхме да постигнем, е да довършим първия етап при липса на индексация", отбеляза тя.

Поддръжката на пътищата е най-неотложният проблем за 91% от българите

Поддръжката на пътищата е най-неотложният проблем за 91% от българите

Това сочи проучване за обществените нагласи към строителния сектор

Заместник-кметът по обществено строителство инж. Ангел Джоргов информира, че от днес вече са започнали тестовете с движението на трамваи по маршрута.

"Ние стъпваме на подписания договор, но там офертата на изпълнителя е повече от 2 години и цените са доста ниски спрямо сегашната обстановка. На места има изпълнители, които са си направили калкулацията, че дори да им бъдат наложени финансови санкции и неустойки спрямо договорите им е финансово по-изгодно да ги глобим, отколкото да работим по тези цени", посочи Джоргов.

Работи се и по 10 нови проекта за улични ремонти в столицата.

Ангел Джоргов каза още, че е създадена организация учебният процес да започне нормално в местата, където извършваните ремонтни дейности няма да приключат до началото на учебната година.

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" до края на август

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков" до края на август

Зам.-кметът по обществено строителство в СО инспектира ремонта