До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по столичния бул. "Тодор Каблешков" в участъка между бул. "България" и "Луе Айер". Това обяви пред БГНЕС зам.-кметът по обществено строителство в Столичната община инж. Ангел Джоргов по време на инспекция на ремонтните дейности на северното платно, в участъка между "Луи Айер" и "Костенски водопад".

Той заяви, че вероятно в четвъртък ще започне асфалтирането на пътното платно и на велоалеята, което според него ще отнеме около 10 дни. След това булевардът ще бъде отворен в пълен профил между "България" и "Луи Айер".

Джоргов обясни, че велоалеята ще бъде асфалтирана и по нея временно ще се движат пешеходците, докато се ремонтират тротоарите.

Пореден новоремонтиран булевард в София се нуждае от нов ремонт

Пореден новоремонтиран булевард в София се нуждае от нов ремонт

"Тодор Каблешков" се нуждае от нов ремонт

Той увери, че ще бъдат възстановени дърветата, които бяха отсечени заради ремонта на тротоарите.

"Предвидено е засаждане както тук на "Тодор Каблешков", така и на "Коперник", така и на всички други места, където е предвидено засаждане на дървета. Това ще стане през месеците октомври и ноември, когато времето позволява", поясни зам.-кметът.

Джоргов допълни, че ремонти дейности текат и на "Гоце Дечев", в участъка между "Петко Ю. Тодоров" и "Костенски водопад", но той е по линия на "Софийска вода". Очаква се този ремонт да приключи до началото на септември и движението там да бъде пуснато в края на месеца.

Снимка 543312

Източник: БГНЕС

Той посочи и че утре се възстановява движението по новоремонтирания участък на "Николай Коперник", в участъка между "Шипченски проход" и "Гео Милев".Ще бъде възстановен и автобус 72, който ще върви по обичайния си маршрут.

Джоргов посочи, че вече е започнало и изграждането на тротоарите на ул. "Алабин" и подчерта, че и там са се появили непредвидени инженерни мрежи на "Княз Борис I" и на "Алабин", но проблемът вече е решен.

По негови думи през октомври или ноември ще бъде възстановено движението в участъка между бул. "Витоша" и пл. "Македония", като след завършването на дейностите там ще започнат работа в ухото на трамвай 5 при Съдебната палата.

Снимка 543311

Източник: БГНЕС