След по-малко от три месеца новоремонтираната част на бул. "Тодор Каблешков" се нуждае от нов ремонт, показа проверка на БГНЕС.

Уточнява се, че на места настилката е пропаднала, на други се е надигнала, на трети места и най-вече около капаците на шахтите паветата се вадят безпроблемно. Неприятно впечатление прави и мръсотията, която фирмата изпълнител е оставила на територията на ухото, където въртят автобуси и тролеи.

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков от утре

Пускат движението по бул. "Тодор Каблешков от утре

Възстановяват се и временно закритите спирки

БГНЕС са се свързали със заместник-кмета по обществено строителство в Столичната община Ангел Джоргов, който е научил от тях за проблемите, като е обещал, че до петък всички забележки щели да бъдат отстранени за сметка на фирмата изпълнител.

"От вторник до петък ще направят всичко, за което агенцията сигнализира. Независимо дали се дължи на тяхната работа, дали е нещо вандалско или колчетата са счупени от кола", заяви той.

Попитан на какво се дължат дефектите, Джоргов каза, че те може да са вследствие на дъждовете, излели се през януари или на некачествена работа.

Булевард “Каблешков” остава за следващия сезон

Булевард “Каблешков” остава за следващия сезон

Ангел Джоргов: Работата по други обекти няма да бъде замразена

"Обектът още не е в гаранция, защото ние не сме го приели като такъв, тъй като той се приема нацяло", коментира той и увери, че общината нямало да плати нито лев за този ремонт, който се налага сега.

Зам.-кметът се е ангажирал в петък лично да провери какво е свършено и увери, че също така ще бъде изчистена и замърсената територия на спирка "ж.к. Гоце Делчев".