Стотици хора и деца в района на Царево живеят без ток и вода, във фургони в гората. Мястото представлява гето край града. Преместването е станало от кв. "Победа" и кв. "Меден рудник" в Бургас преди 6-7 години.

За това сигнализираха от Фондация "Национална хранителна банка за деца в България" по време на пресконференция в пресклуба на БТА. Петко Асенов - изпълнителен директор на фондацията и председател на Национален съвет на ромите в България, представи проблема.

Той показа снимки, от които се виждат мизерни условия на живот, голи деца, жена със 7 деца, мъж-инвалид, който не е осигурен дори и през ТЕЛК. По думите му в гетото "има главатари и оръжия". Според фондацията голяма част от тези деца не посещават училище.

Асенов обясни, че заради гетото е провел среща с кмета на Бургас Димитър Николов и е уведомил премиера Гълъб Донев, както и вицепремиера Христо Алексиев. Разговаря се да се извърши обследване на "гетото", да се преброят живеещите и да започне разрешаване на проблема. Исканията на фондацията са децата да бъдат изведени и да се върнат в училище.