Общинските съветници от ГЕРБ-СДС искат отговори от кмета на София Васил Терзиев защо не се обновени пешеходните пътеки около училищата в навечерието на 15 септември, съобщава БТА.

Антон Хекимян посочи, че за ГЕРБ най-важна е сигурността на децата, които тепърва ще се придвижват до домовете си или до училище. Той подчерта, че още през август Васил Терзиев е обявил, че стартира започва усилено и интензивно маркиране и по-специално пред училищата и детските градини. По думите му маркировката ще бъде обновена едва през октомври.

Хекимян допълни, че договорите, свързани с пътната безопасност на София, са изтекли. Според него СО не е направила нищо, за да бъдат подновени.

Започваме учебната година с пълна неяснота кой управлява столичното образование на ниво община, посочи Диян Стаматов. Той отбеляза, че за 10 месеца кметът Терзиев е сменил четирима директори, като техните заместници са назначени без конкурс и без ясна политика.

Терзиев трябва спешно да обяви конкурс за директор на дирекция "Образование", за да има яснота каква е образователната политика в София, категоричен бе Стаматов. Той добави че трябва да стане известно как става кандидатстването за детски градини и ясли, и разпределянето на общинските средства.

Обновяват пешеходните пътеки и пътната маркировка в София

Обновяват пешеходните пътеки и пътната маркировка в София

Столичната община завишава значително изискванията към изпълнителите на дейността