Малко след брифинга на кмета Терзиев общинските съветници на ГЕРБ обявиха контрапредложение - увеличението с 20% на заплатите на служителите в детското здравеопазване да бъде считано от 1 януари т.г. и да се поеме от бюджета на градския парламент.

Това ще струва 10 млн. лв. на бюджета, а средствата могат да бъдат пренасочени от резерва на кмета, който Васил Терзиев щедро бил предвидил да бъде рекорден - 23 млн. лв., обясни на брифинг пред журналисти бившият председател на СОС Георги Георгиев.

ГЕРБ предлагат още да се намалят средствата за обяд, цветя и бонбони на кмета, за да си купят медицинските сестри и фелдшерите работно облекло.

От формация на Бойко Борисов предлагат още при пенсиониране вместо седем - служителите в детското здравеопазване да получат девет заплати. Така се решават проблемите на София, доволен е Георги Георгиев.

ГЕРБ благодариха на общинския съветник и кандидат за кмет Ваня Григорова и БСП-София, че е подкрепила протеста на работещите в детското здравеопазването, като се надяват столичните социалисти да ги подкрепят.

Увеличават заплатите на работещите в сферата на детското здравеопазване в София

Увеличават заплатите на работещите в сферата на детското здравеопазване в София

Средствата ще дойдат от държавния бюджет