Столичната полиция спря от движение 57 шумни автомобила и мотоциклета.

От няколко дни в София се извършва пътен контрол за установяване на превозни средства с нерегламентирани изменения в изпускателните им уредби. Предприети са действия за ограничаване на движението по пътните артерии в града на моторни превозни средства с превишен шум от двигателите.

По данни на полицията за последните десет дни са спрени от движение 52 автомобила и 5 мотоциклета. Установено е, че за постигане на този ефект на някои от автомобилите е оказана интервенция в шумозаглушителните уредби.

Септемврийска акция: МВР глоби 11 водачи на шумни коли и мотори в Бургас

Септемврийска акция: МВР глоби 11 водачи на шумни коли и мотори в Бургас

Проверките продължават

Управляват ги най-често шофьори на възраст между 20 и 30 години. Нарушителите се движат предимно в тъмната част на денонощието по булевардите, които позволяват развиване на по-високи скорости - "Черни връх", "Ботевградско шосе", "България" и "Околовръстен път", като с форсиране издават шум над допустимите норми за градска среда.

Моторните превозни средства са спрени от движение до отстраняване на неизправностите, а на шофьорите са съставени актове с фиксирана глоба в размер на 200 лева.

Ще се извършват и проверки за изясняване на евентуални финансови престъпления от водача на неизправното превозно средство, свързани с несъответствия между материалното им състояние и декларираните им трудови доходи.