Затруднено е движението на Самоковското шосе, в района на Пасарел, съобщиха от МВР. Причината е тежка катастрофа на Самоковско шосе по обед. Една жена е загинала, а четирима души са в болница, след като  лек автомобил е излязъл от пътя и е паднал в дерето на р. Пасарел. Най-вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост. На място има екипи на полицията. Предстои колата да бъде извадена.

Засилено е движението по автомагистралите, тъй като днес е последният от почивните дни.

Колона от автомобили се е образувала по АМ "Хемус" от Ботевград до тунела "Ечемишка" в посока София.

С намалена скорост се придвижва редицата автомобили в района на Симитли, където пътни полицаи регулират движението на АМ "Струма". Движението към София е интензивно.

Също интензивен, но без забавяне, е и трафикът на ГКПП-Кулата и Маказа. Движението е натоварено и в двете посоки, екипите на пунктовете работят на пълен капацитет и няма струпване от леки автомобили.

Според информация към 14 часа постепенно се засилва трафикът по основните пътни артерии в страната.

По АМ "Тракия" засега движението е натоварено, но спокойно.

В столицата - натоварено е движението по "Ботевградско шосе", където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра.

От ГД „Национална полиция“ напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните условия скорост, при стриктно спазване на указанията на органите на Пътна полиция.

Четирима души пострадаха леко при катастрофа тази сутрин към 7.30 часа в столицата, между трамвай и джип на гранична агенция "Фронтекс" на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Христо Ботев”. Трима от пострадалите полски гранични офицери са преминали медицински прегледи. Един е оставен за обстойни прегледи и лечение при необходимост. Проверяват се причините за инцидента.

Тежка катастрофа стана към 10 часа сутринта във Враца. При удар в стълб загина шофьорът на лек автомобил. Тримата пътници са прегледани и освободени за домашно лечение. Движението не беше затруднено.