Трима мъже на 25, 30 и 33 години са задържани от полицията за причиняване на телесна повреда на служител на Държавно горско стопанство-Сливен.

Побоят му е нанесен, когато горският се е опитал да провери документите им, заварвайки ги да секат дървета в мастността „Бармука” край Сливен вчера около 12.30 по обяд.

41-годишният горски служител искал да провери документите им, но тримата оказали съпротива, ударили го по главата и избягали. Впоследствие и тримата са задържани от полицията.

Колеги на горския свидетелстват, че и тримата са от циганската махала на Сливен. Именно нейни жители най-често спъват работата на горските. Не са редки и случаите на агресия.

Пострадалият служител е бил приет в неврохирургично отделение на Сливенската болница със счупен нос и комоцио.

Тримата бракониери и побойници са задържани с мярка от 24 часа, като прокуратурата предвижда да иска удължаване, а в последствие ще иска и постоянна мярка за неотклонение. Досъдебното производство се води под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Припомняме, само преди седмица от Агенцията по горите в този регион задържаха 7 каруци заедно с конете и дървесината при операция, в която се наложи и подкрепата на жандармерията.

От полицията съобщават и за още един случай на незаконна сеч вчера в землището на новозагорското село Караново. Задържани са били трима мъже от село Кортен и село Ценино в момент на незаконна сеч на орех и акация.

Иззети са били моторен трион и отсечените дървета. И тримата са задържани за 24 часа в районното управление в Нова Загора и е образувано досъдебно производство.