Поройни дъждове наводниха Ловеч и Габрово, предават кореспондентите на БНР в двата града.

Движението в Ловеч в късния следобед е било парализирано от гръмотевична буря с пороен дъжд и градушка. За около час над града са се изсипали близо 7 литра на кв. метър. Градушката е била с големина на лешник и тя е валяла в продължение на 20 минути. По информация на БиТиВи заради градушката се е наложило да изкарат снегорините по улиците на града

Много улици са наводнени. Наводнени са и обществени сгради и магазини, като най-тежка е била ситуацията в централната част на града.

Наводнените улици са станали непроходими за движение и десетки автомобили закъсали. Движението в града напълно се парализирало. Образували се големи задръствания.

Пороят залял пътя Ловеч – Левски в района на село Омаревци. Той останал непроходим за известно време.

Земеделски земи също са наводнени. Информация за пострадали хора на този етап няма.

Поройният дъжд в Габрово е наводнил много улици за минути. Цветомир Русинов от местния отдел на Гражданска защита обясни, че причината е, че шахтите не могат да поемат падналото за минути обилно количество дъждовна вода.

Общинската фирма „Благоустрояване" се е включила в отводняването. От местната администрация уверяват, че всички улици в града вече са проходими. 25 литра на кв. метър е падналото количество дъжд.