При снощната буря в село Осиково, Община Девин, стадо овце е било поразено от гръм, който е убил 20 от животните, съобщиха от „Гражданската защита".

Поройният дъжд в Осиково е отнесъл пътни участъци, образувани са дъждовни наноси и подхода към селото за леки автомобили е затруднен, съобщи Радио Пловдив.
В община Доспат в село Змеица пороите са отнесли пътни участъци на пет улици.

В Триград - падналите дъждове също са унищожили част от уличната мрежа. В Община Баните, в град Сърница екипите на Гражданската защита са отстранявали запушени отводнителни решетки, водостоци, и са работили за възстановяването на мост.

От министерството на извънредните ситуации предупредиха териториалните си дирекции за очаквани валежи и гръмотевични бури с локални интензивни валежи и градушки. По данни на ВВС над страната ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици и градушки.

По-интензивни ще са валежите над западните и планинските райони до 15-20 л. на кв. м. Прогнозата за утре е за превалявания от дъжд над цялата страна, придружени от гръмотевици.

Очакваното количество на валежа е от 5-25 л./кв. м., на отделни места в планинските райони, над Централна и Североизточна България до 30-40 л/кв.м. Има условия за локални градушки и засилване на вятъра.