Гръмна трамвай на градския транспорт в столицата. Трамвай номер 8 е аварирал до Кооперативния пазар в ж.к. „Люлин". Инцидентът е станал към 20:30 ч.

„Чу се гърмеж от силна бомбичка или от взривени няколко пиратки накуп. Видяхме огнени искри в лявата част на трамвая, след което той рязко спря, а осветлението вътре изгасна", разказват пътници на злополучния трамвай.

Движението по линията е блокирано. Към мястото на инцидента пътуват екипи по авариите на градския транспорт. Инцидентът се оказа лек и няма пострадали. „Можеше обаче да е нещо по-сериозно", коментират пътници.

Хората, които тепърва ще се прибират към „Люлин" и живеят в районите 3,4,5 и 6 на най-големия столичен квартал в близко време трябва да потърсят алтернативен транспорт до дома си. Трамваят трябва да бъде отстранен от релсите, за да бъде възстановено нормалното движение по линията.

Трамвай 8 се движи от най-крайната точка на ж.к. „Люлин" - микрорайон 5 през почти целия квартал до Съдебната палата. Трамваите са изключително стари и малки.

Хората са гневни, че трябва да плащат по 2 лв. на ден, за да пътуват с трамвая или да си купуват абонаментни карти за градския транспорт, а не могат да използват качествено услугата и трябва да се прибират пеш в дъжда.