Граничният полицай, който е пострадал тежко при инцидент с тир тази нощ на КПП Калотина, е бутнат след извършване на проверката. Това става ясно от прессъобщение на прокуратурата, която е започнала досъдебно производство.

Тирът е с турска регистрация и е пристигнал на изход от България около 23 часа вчера. След извършена проверка превозното средство, управлявано от гражданин на Турция, се отправило към границата с Република Сърбия, като непосредствено след това настъпил удар между товарния автомобил и служителя на Гранично полицейско управление.

Гранична служителка е с опасност за живота след инцидент на ГКПП "Калотина"

Гранична служителка е с опасност за живота след инцидент на ГКПП "Калотина"

Турски тираджия е задържан

След инцидента водачът на МПС продължил движението и достигнал до КПП - вход в Република Сърбия. Не става ясно дали шофьорът изобщо е разбрал, че е причинил инцидент. На вход Сърбия е паркирал встрани от пропусквателните пунктове и се е преместил в кабината на друго превозно средство с турска регистрация.

Той е бил установен от сръбските контролни органи и предаден на българските власти след техен сигнал.

В момента се снемат обяснения от шофьора, който е задържан за 24 часа. Предстои назначаване на съдебномедицинска и автотехническа експертизи.

Образуваното досъдебно производство е за извършено престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.