Председателят на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов остава председател на Градския съвет на БСП. Това съобщи зам.-председателят на партията Аврам Тодоров, цитиран от БНР.

По думите му, докато Гуцанов е в ареста длъжността ще изпълнява Димитър Чутурков, който е зам.-председател на организацията.

Гуцанов ще остане председател до провеждането на редовна градска конференция, каквато трябва да имаме следващата година, уточни Тодоров.

Ако междувременно съдът произнесе присъда, Гуцанов може да бъде освободен от поста на извънредна конференция.

Тодоров допълни, че вече са започнали разговори за председателския пост в общинския съвет, както и за създаване на мнозинство.

Припомняме, Борислав Гуцанов беше задържан в края на миналия месец при акция "Медузите" заедно с директора на общинската фирма "Градски транспорт" Пенчо Пенчев, главната счетоводителка Йоана Кръстева и бизнесмена Даниел Славов-Дънката.

Обвинението срещу тях е за източване на общинския бюджет чрез сделки за купуване на автобуси.

Срещу Гуцанов са повдигнати четири обвинения - за участие в организирана престъпна група, за извършване на престъпление по служба, сключване на неизгодни сделки и склоняване към лъжесвидетелстване.

Преди дни Апелативният съд във Варна остави в ареста председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов и бизнесмена Даниел Славов-Дънката.