Служител на държавно горско стопанство е обвинен за отглеждане на канабис в района на град Сандански, съобщи БНТ.

Държавното обвинение информира, че Териториалното отделение в Сандански към Районната прокуратура в Благоевград ръководи разследване по образувано досъдебно производство за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. Проведени са разпити на свидетели, направен е и оглед на мястото - нива в гориста местност в близост до село Бождово. Извършени са личен обиск, претърсване и изземване на превозно средство. Претърсени са също жилище в Сандански и селскостопанска постройка.

Събрани са доказателства, че 40-годишният служител в горско стопанство е засадил и отглеждал 300 канабисови растения, за което му е повдигнато и обвинение. Той също е разпитан. Задържан е за срок до 72 часа.

Хванаха мъж в нива с над 1400 растения марихуана и 125 кг събрана реколта в Петрич

Хванаха мъж в нива с над 1400 растения марихуана и 125 кг събрана реколта в Петрич

Той е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение

По данни на Областната дирекция на МВР вчера служители на Районното управление в Сандански са извършили проверка в землището на село Бождово, при която са открили пет ниви със засадени в тях около 128 растения, реагирали при направения полеви тест положително на марихуана. Общото им тегло е около 485 кг.

Ръководството на Югозападното държавно предприятие се е самосезирало по случая. То ще поиска информация от полицията и при потвърждаване на изнесените факти на служителя ще бъде наложено най-строго наказание.

Хванаха мъж да полива нивата си с канабис край Сандански

Хванаха мъж да полива нивата си с канабис край Сандански

Иззети са 170 растения с общо тегло 132 кг