След поредицата от плажове, превърнати в строителни площадки, жители на Ахтопол недоволстват заради промени на градоустройствения план, предаде Нова телевизия. Предвижда се измененията да позволят строителството и изсичането на дървета в градския парк, който се намира точно до морския бряг.

Според местни там най-вероятно ще бъде изградена висока сграда, което е нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. По тази причина те вече са започнали подписка, с която искат информация за бъдещето на крайбрежната зона.

ДНСК замрази строежите по къмпингите

ДНСК замрази строежите по къмпингите

Никой не уведомил ДНСК за изготвената стена на "Алепу", показа проверката

Жителите обясниха, че през ноември миналата година кметът на Царево Георги Лапчев събрал желаещите в Ахтопол да разгледат промяната на парка. Те обаче не били уведомени, че центърът ще бъде цялостно изменен.

Направихме подписка, с която заявяваме, че не искаме промяна в градоустройствения план, а искаме парите, които са кредит, да бъдат насочени за други цели на Ахтопол, заяви жител на града.

Потърпевшите сигнализирали различни институции по случая и разбрали, че има множество нарушения на законите.

Отговорът, който получихме от Института за културно недвижимо наследство, е, че на мястото на парка не може да се прави нищо друго, освен археологически разкопки, обясниха те.

До седмица сезират прокуратурата при нарушения на трите строежа по Черноморието
Обновена

До седмица сезират прокуратурата при нарушения на трите строежа по Черноморието

В понеделник предстои да се прегледа цялата документация