И в община Ловеч правят пробно гласуване, съобщава общината.

На 1 юли 2021 година в населените места на общината, в които ще се провежда машинно гласуване, в помощ на избирателите и секционните избирателни комисии, ще бъдат организирани демонстрационни пробни гласувания със специализирани устройства (машини).

Представители на РИК - Ловеч и община Ловеч ще представят устройствата, като същите ще бъдат на разположение на избирателите за пробно гласуване преди изборите за народни представители на 11 юли 2021 година.

Снимка 536955

Източник: Община Ловеч

РИК - Бургас даде начало на обучителната кампания по машинно гласуване. На разположение са 3 устройства за машинно гласуване с инсталирана демоверсия. Те ще послужат за практическо обучение на членовете на секционните избирателни комисии, както и за демонстрационни пробни гласувания.

Областният управител Мария Нейкова и председателят на РИК Михаил Хаджиянев първи тестваха устройствата.

Михаил Хаджиянев каза, че машините ще бъдат на разположение на гражданите, които желаят да се запознаят с начина на гласуване. Машина за демонстрация ще пътува и до всяка община, както за обучение на секционните комисии, така и за демонстрационно гласуване, уточни той.

Има предвидени два пункта в Бургас.

От следващата седмица започват обученията на членовете на секционни комисии в 13-те общини в област Бургас.