Продължава спасителната операция в Стара планина, където турист се изгуби в района на връх Ботев.

Днес в акцията да се включат и военни и хеликоптер.

Издирваният е 34-годишният Мирослав Късовски. Той е тръгнал с колело в сряда от хижа "Тъжа" в посока към връх Ботев. Близките му са подали сигнал, че е в неизвестност и телефонната връзка с него е изгубена.

От Министерство на отбраната съобщиха, че се сформира кризисен щаб за търсене на изчезналия мъж. Включат се и 296 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и вертолет от 24-та авиобаза - Крумово.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов ще отиде на място в град Карлово.

Спасителите ще се ръководят от два пункта - единият е в местността Паниците над Калофер, където ще действат около 200 военнослужещи, съвместно със служители на ОД МВР Пловдив. Вторият е при село Александрово, Община Павел баня, където ще действат до 100 военнослужещи, съвместно с ОД МВР - Стара Загора.

Временно прекратиха издирването на туриста в Стара планина

Временно прекратиха издирването на туриста в Стара планина

Заради настъпването на нощта

Издирването ще включва района на връх Ботев, където се предполага, че е изчезнал 34-годишният Мирослав Късовски.

Вчера издирването бе преустановено заради влошаване на времето.

Обходени бяха всички райони, където се предполага, че може да бъде изчезналият турист. Няма данни да е успял да се качи на връх Ботев.

В търсенето участвали спасители и близки на мъжа. Те се оплакаха от административни затруднения, тъй като и досега не са получили данни от мобилния оператор, коя клетка засича за последно сигнала от мобилния телефон на изчезналия Късовски. Тази информация би могла да помогне за издирването.

Вчера кметът на Калофер Румен Стоянов призова военния министър Николай Ненчев да разреши на военни да се включат в спасителната операция.