Временно е преустановено издирването на 34-годишния Мирослав Късовски в Стара планина. Това съобщи началникът на отбраната ген. Константин Попов, цитиран от БТА.

Попов, който е ръководител на щаба за издирването, уточни, че търсенето е прекъснато заради настъпването на нощта и ще бъде подновено утре.

Припомняме, че младият мъж е от София. Той е тръгнал с колело в сряда от хижа "Тъжа" в посока към връх Ботев. Близките му подали сигнал, че е в неизвестност и телефонната връзка с него е изгубена.

И военни с хеликоптер издирват туриста в Стара планина
Обновена

И военни с хеликоптер издирват туриста в Стара планина

В операцията се включва и вертолет от авиобаза Крумово

В местността Паниците край Калофер е сформиран кризисен щаб за търсене на изчезналия мъж. В търсенето се включиха и 296 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и вертолет от 24-та авиобаза Крумово. Към военните се присъединиха и доброволци и полицаи със специално обучени кучета.

Участниците в акцията бяха разделени в две групи.

Приятели на Мирослав споделят, че той е леко облечен с яке и тънък клин. Носи много малка раничка.

Пред БиТиВи негови близки споделиха, че надежда младият мъж да е оцелял им дава фактът, че до неделя сутринта телефонът му на моменти е бил включен. Рисковете идват от лошото време. На места в планината температурите стигали до минус 15 градуса. В района на връх Ботев имало и сняг.