Епидемичен взрив от COVID-19 е възникнал в кабелен завод в Бургас. Информация за това е подадена от РЗИ - Бургас към Министерството на здравеопазването

Към момента са установени шест души с COVID-19, като всички са поставени на домашно лечение.

Първият случай е с оплаквания от 30 август - отпадналост, кашлица, температура. На 1 септември е направен тест за COVID-19, който е положителен. Пациентът е жена на 46 години, която работи в кабелния завод. На 7 септември са регистрирани още два случая на две жени - едната на 53 години, а другата - на 33. На 13 септември са регистрирани още два случая, отново става въпрос за две жени, съответно на 48 и на 59 години.

Последният заболял е от 14 септември - мъж на 44 години. На контактните лица са направени бързи тестове, които са били отрицателни.

В завода работят 157 души, като само 7-8 от служителите са имунизирани срещу COVID-19.

Припомняме, от Бургас вчера бе съобщено и за спирането на шивашки цех заради случаи на коронавирусна инфекция в колектива, в който не е имало нито един имунизиран с изключение на управителя. 

COVID-19 затвори шивашки цех в Бургас

COVID-19 затвори шивашки цех в Бургас

В шивашкия цех работят 21 лица - нито един не е ваксиниран

В съобщението от днес за завода за кабели не се посочват мерките, които са предприети и дали предприятието е затворено и работният процес дали е спрял.