Има вероятност къмпинг "Каваците" да остане без ток и вода.

Къмпингът може да остане без ток и вода, защото дружеството, което доскоро е стопанисвало зоната и което покрива разходите за битовите консумативи, оспорва легитимността на новия наемател на зоната.

Според Мирослав Стойков, който е юридически представител на дружеството, стопанисвало местността до скоро, партидите за ток и вода и издръжката на зоната продължавали да се осигуряват от въпросното дружество, а не от новия наемател къмпинга. Според Стойков по независещи от дружеството причини водата и токът може да бъдат спрени, което от своя страна може да предизвика хуманитарна криза в къмпинг "Каваците". Разходите за ток възлизали на 13 хиляди лева, а за вода - 8 000 лв.

Според административния представител на същото дружество Валентин Расопов новият наемател на къмпинга нямал лиценз за извършването на туристическа дейност. Наемателят нямал и компетентен персонал, който да отговаря за нуждите на къмпинга.

Според пълномощникът на новата фирма наемател Мария Гъркова плажът няма да остане без ток и вода. Фирмата щяла да предприеме нужните действия, за да може летуващите в зоната да къмпингуват спокойно. По думите ѝ фирмата ще осигури ток и вода, а документите били абсолютно валидни.

Съмнения за фалшификации при отдаването на къмпинг "Каваците"

Съмнения за фалшификации при отдаването на къмпинг "Каваците"

В началото на туристическия сезон

Припомняме, в края на месец юни, преди по-малко от месец, възникнаха съмнения за фалшификации при отдаването под наем на къмпинг "Каваците", Созопол.

Проверяват за екозамърсяване местността "Каваците"

Проверяват за екозамърсяване местността "Каваците"

Хотел изхвърлял отпадни води на плажа