Преговорите за замяна на 23 дка собственост на „Феста Холдинг"в Стария Несебър за 11 дка в новия град не са протичали на тъмно и в неизвестност.

Напротив - те се водят от миналата година, отразени са още тогава в медиите и са обсъждани многократно както с общинските съветници, така и с гражданите на Несебър.

С категорично становище община Несебър излиза срещу обвиненията на Атанас Терзиев от партия ДЕЛА, които той отправи вчера.

От общината подчертават, че сделката вече е обсъдена от комисия в общината, за което има протокол, подписан от всички.

Според общинските власти партия ДЕЛА е напълно незаинтересованаот обществения интерес на Несебър и грубо манипулира на медиите.
Самият Терзиев не е присъствал на заседанието, въпреки че многократно е бил търсен по телефона, за да бъде поканен, заявяват още от общината.

"С действията си и опитите на ДЕЛА да отклонят общественото внимание от сериозните проблеми свързани с техни съветници, администратори и членове, те нанасят огромна вреда не само на гражданите на Несебър, но и на всички българи.

Опасността поради подобни манипулации и политически популизъм да се провалят преговорите с „Феста" може само да доведе до реално строителство на атракцион с делфинариум в Стария Несебър, което е юридически законно.

"Това наистина би било нещо фатално и необратимо, изцяло по вина на ръководството на ДЕЛА", предупреждават от община Несебър.