Трафикът на ГКПП "Кулата" е интензивен на изхода за леки автомобили. Това предупреждават от ГД Гранична полиция (ГДГП).

От полицията са предприели допълнителна организация с цел безпроблемното преминаване на българо-гръцката граница поради засиления трафик по повод празничните дни.

В рамките на тези дни в пунктовете ще са отворени всички работни места, за които е обезпечен необходимият ресурс от служители и технически средства.

От страна на гръцките власти е получена информация, че на ГКПП Кулата-Промахон за същото време ще се извършват засилени полицейски проверки и няма да се въвежда облекчен режим на работа.

Гранична полиция призовава гражданите, пътуващите за Гърция, да ползват и алтернативните маршрути - през Маказа, Илинден, Ивайловград, Златоград и Капитан Петко Войвода, като подчертават, че през "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

Натоварен е и трафикът на румънската граница при ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Никопол" за товарни автомобили на изход.

Областно пътно управление - Русе информира, че от 13 до 31.05.2024 г. ще се извърши авариен ремонт на моста над река Дунав между Русе и Гюргево. Ще бъде въведена временна организация на движение. Ремонтните дейности ще се изпълняват в светлата част на денонощието, а трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

Трафикът е интензивен и на ГКПП " Капитан Андреево" за товарни автомобили.

Изнервени от чакане шофьори се сдърпаха на ГКПП "Кулата"
Обновена

Изнервени от чакане шофьори се сдърпаха на ГКПП "Кулата"

На граничния пункт работят само две гишета