ПОСЛЕДНО: От МВР съобщиха, че са задържани двама заподозрени за убийството в Захарна фабрика

Среща с президента Георги Първанов ще поиска инициативният комитет срещу ромското насилие в столичния квартал Захарна фабрика след поредното убийство в района.

Това каза председателят на комитета Етиен Йовев.
Според него е 90% сигурно, че убийците на 61-годишния служител на БДЖ Стоян Василев са цигани, макар и все още да няма официална информация от МВР.

От инициативния комитет отново искат изселване на циганите от махалата на ул. "Суходолска" 3 и ще поставят в тази връзка социалното си питане към президента Първанов, посочи Йовев.

От Захарна фабрика отново ще настояват за оставката на кмета на район Илинден Георги Савов, но хората не са убедени, че той ще бъде уволнен.

Етиен Йовев подчерта, цитиран от Дарик, че с последното убийство на железничаря, броят на убийствата през последните няколко години става девет.

Междувременно ръководството на Евророма изрази категоричния си протест срещу непотвърдените твърдения, че въпросното убийство в кв.„Захарна фабрика" е отново дело на български граждани от ромски прозход.
Припомняме, че има не малко мургави български граждани, които не са с ромско етническо самосъзнание, заявяват от Евророма.

Те цитират говорителя на Дирекция Полиция, според когото до този момент СДВР не е изнесла официална информация, че извършителите са роми.