Средствата за възстановителните ремонти в Карлово след наводненията през 2022 г. са изчерпани. Това съобщават от Общината.

Според кмета Емил Кабаиванов от поисканите над 75 млн. лв. са получени само 17,6 млн. лв.

Извършени са проверки от АДФИ, които не констатирали нарушения при изразходването на средствата.

Кабаиванов настоява да бъде свикано заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, която одобрява отпускането на средства за преодоляване на последствия от бедствия и аварии.

Пострадалите от наводненията в Карловско получават помощи от 2500 лева

Пострадалите от наводненията в Карловско получават помощи от 2500 лева

Средствата са за спално обзавеждане и домакински уреди

Кметът на Карлово иска и среща със служебения министър-председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството.

Кабаиванов е информирал премира Николай Денков в началото на година за хода на възстановителните работи, както и за движението на финансовите средства.

В момента на няколко места в общината текат дейности по изграждане на разрушените мостове, речните корита и улици. Има опасност обаче фирмите изпълнители на проектите да прекратят работа, тъй като общината няма налични средства, с които да се разплати.

Задълженията, които се трупат, заради недостига на средства, крие опасност от преустановяване на работата от фирмите. Това е особено рисковано за строителните работи в речните корита, понеже има вероятност от нови наводнения предвид очакваните пролетни дъждове.

Жителите на пострадалите населени места са неспокойни и се притесняват, че недовършеното строителство може да доведе до нови кризисни ситуации. 

Остава в сила бедственото положение в Карловско, наводнени са 200 къщи
Обновена

Остава в сила бедственото положение в Карловско, наводнени са 200 къщи

Президентът пристигна на мястото на бедствието