Пожар е унищожил днес понтона на язовир "Кърджали" и разположения там ресторант "Моби Дик". Няма пострадали от персонала и посетителите на заведението, съобщи БНР.

Пожарът вече е погасен. Горели са и лодки в близост. На място са се отзовали от пожарната и Спешна помощ.

Според очевидци пожарът е огънят е тръгнал малко след 15.30 часа от кухнята на заведението. В момента са били заети шест маси в ресторанта, като клиентите са били общо около 30.

По думите на готвачката в "Моби Дик" скарата й пламнала внезапно, а огънят бързо тръгнал нагоре и обхванал тавана. Собствениците и служителите веднага почнали да гасят с трите пожарогасителя на заведението. На помощ се притекли и от разположения в близост кораб "Емона" и други хора, които са били наоколо. Огънят обаче се разгорял силно, а излязъл и бурен вятър, който направил гасенето невъзможно. От кухнята на ресторанта обаче навреме са изнесенни е 6 газови бутилки, за да не избухнат.

От полицията в Кърджали информират, че сигнал за пожара е получен в 15.26 часа. Нанесени са сериозни щети. Освен ресторанта са изгорели 4 лодки. На място се извършва оглед. Причините за пожара са се изясняват.

Мъж подпали с печка на дърва неработещо заведение в Бургас, в което живее от 4 години

Мъж подпали с печка на дърва неработещо заведение в Бургас, в което живее от 4 години

При друг инцидент изгоря ресторант в къмпинг "Градина"