До 15 септември трябва окончателно да се реши проблемът с магистралния водопровод в Кърджали. За това се договориха областният управител Илия Илиев и изпълнителите на "Водния цикъл".

От днес екипи на "ВиК" започват изграждането на допълнителен резервен водопровод с дължина 450 метра. Той ще осигури двустранно захранване на резервоара и ще бъде избегнато спирането на водата във високата зона, докато траят ремонтните работи.

Припомняме, последната авария на магистралния водопровод се случи на 17 август, след като на 24 юли кърджалийци отново бяха без вода. В края на юни месец пък същият водопровод аварира четири пъти за четири дни.

Управителят на дружеството Славчо Славков се ангажира съоръжението да бъде готово до 5 септември.

Водещата фирма в консорциума- изпълнител "Калистратов груп" пое ангажимента още от 24 август да започне изкопните работи по 250-метровото трасе, което от откриването на Водния цикъл преди година до този момент аварира няколко пъти и оставя 30 000 души без вода.
Само това лято четири пъти част от квартали на града и 15-ина околни села оставаха без питейна вода.

Новите тръби, румънско производство, вече са доставени и подготвени за полагане. Всички дейности по отстраняването на аварията ще са за сметка на "Калистратов груп", тъй като съоръжението е в гаранция.