Алпинистът Боян Петров е изведен от медикаментозна кома, съобщава БНР.

Тази сутрин са му направени контролни изследвания, които са позволили преминаването на следващ етап от лечението му. От ВМА съобщиха, че въпреки тежкото му медицинско състояние, показателите на Петров са стабилни.

Припомняме, вчера Боян Петров и екологът Андрей Ковачев бяха ударени на Е-79 от автомобил, шофиран от 27-годишна румънска гражданка, и изхвърлени от удара извън банкета.

Двамата правели обследване на района на Кресненското дефиле във връзка с изграждането на автомагистрала „Струма”. След приемането им в Благоевградската болница пострадалите бяха транспортирани до ВМА.

Контролно изследване ще бъде направено и на Андрей Ковачев, за когото има голяма вероятност още днес да бъде изведен от реанимацията. Той вече е контактен. След като излезе от реанимация, ще започне лечението и на останалите му травми.

Все още няма повдигнато обвинение срещу 27-годишната румънска гражданка, която блъсна двамата мъже вчера.

Разследващите органи продължават работа по случая - прави се техническа експертиза на мястото на инцидента. Освен това продължава и разпитът на свидетели.

Румънката не е задържана, защото има деветмесечно бебе и друго дете на 3 годинки, но е на разположение на разследващите органи.