Във Враца няма да се допусне изгаряне на пластмасови отпадъци и складирането на опасни боклуци. Това заяви кметът на Враца Калин Каменов пред БНР.

Коментарът му е след като стана ясно, че се проверява площадка за отпадъци в града. Нито една институция не е уведомена за складирането на балите с отпадъчни материали, заяви Каменов.

Там са открити много използвани тонер касети и други отпадъци. 

БСП десетки пъти алармирали за водата и боклука, но никой не ги чул, оплака се Нинова

БСП десетки пъти алармирали за водата и боклука, но никой не ги чул, оплака се Нинова

Предлагали и решения

"Идеята на собственика на тези касети по никакъв начин не е коментирана с мен и екипа ми. Не е редно този начин да се действа! Първо, се внасят проектите, съгласуват се с общината, съгласуват се с инспекцията по околна среда и след това се пристъпва към действия, свързани с доставка на суровини и материали за преработване", обяви кметът на Враца.

След проучване на общината има идея тонер касетите да се раздробяват механично, без горене, топене или термична обработка, която да вреди на околната среда. Желязото, което ще се извлича, да се предава на вторични суровини, а пластмасата да се продава на заводи, които оперират и работят с подобна суровина, е идеята на общината. 

Още 7 места се проверяват за боклук на Ндрангета

Още 7 места се проверяват за боклук на Ндрангета

Санкция за всеки, който е правил далавери, обеща Борисов