Още 7 места се проверяват за неправомерен внос на боклук от Италия. Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов, попитан за коментар за операцията, която започна вчера в Плевен. Борисов подчерта обаче, че не иска да говори, докато МВР и ДАНС си вършат работата.

Всеки, който обаче прави далавера за сметка на държавата и здравето на хората, ще си получи своята санкция, увери премиерът и допълни, че той държи на персоналната отговорност. Борисов заяви и че има достатъчно места, включително и Белене, където такива хора да си завършат кариерата.

Без да посочва конкретни имена, попитан дали ще бъде безпощаден, Борисов заяви: Кога не съм бил безпощаден, най-свидните си хора в партия не пожалих...".

Премиерът обаче не коментира нищо за една евентуална оставка на министър Нено Димов.

Откриха 9000 тона отпадъци, внесени от Италия в депото в Плевен

Откриха 9000 тона отпадъци, внесени от Италия в депото в Плевен

Отпадъците са внасяни в продължение на 1 година

Припомняме, че преди месец от страна на италианските служители на реда бе разкрита престъпна схема за износ на боклук, като името на България също бе замесено. Първоначално българските власти отрекоха да разполагат с информация за това. 

Преди два дни вечерта МВР започна проверка и стартира разследване на фирмата в Плевен, като до този момент няма обаче потвърждение на твърденията, че боклук се внася у нас от италианската мафия.