Няма извършени арести на наша територия на представители на калабрийската мафия. Това стана ясно от коментара с кулоарите на парламента на вътрешния министър Младен Маринов. Такава информация се появи в италиански медии.

От думите му стана ясно, че родната полиция е в непрекъснат контакт с колегите си от Италия по всякакви случаи. Италианските власти обаче не са искали от МВР съдействие.

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Предполага се, че българската следа е свързана с трафика на боклук

Припомняме, "Кориере дела сера" съобщи за ареста на 334 души по време на операция срещу калабрийската мафия Ндрангета на властите в Италия. Сред арестуваните има политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация. Вестникът съобщи, че задържаните са от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa, а арестите им са били както в Калабрия, така и България, Германия и Швейцария.

Припомняме, преди седмица италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

В МОСВ нямали информация за внос на отпадъци, задържани в Италия

В МОСВ нямали информация за внос на отпадъци, задържани в Италия

Не са уведомени от Италия за задържането на незаконен превоз, предназначен за България

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците. Те отрекоха при тях да е постъпвала официална информация за задържаните незаконни тонове боклук.