Мащабното разследване на калабрийската мафия Ндрангета, при което властите в Италия арестуваха над 300 мафиоти, включително и една българка, достигна и до България, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на полицията.

Откриха 9000 тона отпадъци, внесени от Италия в депото в Плевен

Откриха 9000 тона отпадъци, внесени от Италия в депото в Плевен

Отпадъците са внасяни в продължение на 1 година

Според тях засега разследването у нас се води в района на Плевен под прякото ръководство на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Той е заминал на мястото на операцията, след като по-рано тази сутрин подробности по следствените действия са били обсъждани от премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Мащабна акция срещу италианската мафия с арести и у нас

Предполага се, че българската следа е свързана с трафика на боклук

Според източниците ни разследването е свързано с трафика на боклук от Италия за България. През първата половина на декември карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци, предназначени за нашата страна. Открити бяха 582 бали отпадъци, натоварени в 17 вагона, а търговската им стойност на пазара се изчисляваше на 130 000 евро.

Седмица по-късно последваха и арестите на стотици мафиоти от Ндрангета, включително и политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация.

Малко по-късно от МВР съобщиха, че утре главният секретар Ивайло Иванов ще даде повече подробности за провежданата в Плевен операция. 

МВР не знае за арести на калабрийски мафиоти у нас

МВР не знае за арести на калабрийски мафиоти у нас

Младен Маринов увери, че са в непрекъснат контакт

Припомняме, че на 11 декември стана ясно, че италианските власти са заловили незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

От Министерството на околната среда и водите увериха, че българското правителство не води преговори с Италия за приемане на отпадъците. Те отрекоха при тях да е постъпвала официална информация за задържаните незаконни тонове боклук.

В Италия хванаха 815 т боклуци за България

В Италия хванаха 815 т боклуци за България

Карабинерите в Милано са открили 582 бали отпадъци