Километрични опашки от автомобили, автобуси и тежкотоварни камиони затрудняват преминаването през граничния пункт край Дуранкулак, област Добрич. Четирикилометрова е опашката от камиони и на границата с Румъния при Кардам. Изчакването за тежкотоварните камиони отнема повече от 48 часа, предават от БНР.

Двата гранични пункта работят с пълния си капацитет, но не успяват да се справят с увеличения през летния туристически сезон поток от превозни средства. Между два и три километра е опашката от превозни средства преди ГКПП - Дуранкулак, като с предимство се пропускат автобусите и леките автомобили.

От началото на месец юни трафикът на автобуси е увеличен с 230 в сравнение със същия период миналата година, посочват от Главна дирекция "Гранична полиция". Ремонтът при Дунав мост - Русе пренасочва част от трафика през Дуранкулак заради ремонт, който ще продължи до края на седмицата. Инфраструктурата не е предвидена за такъв капацитет, допълват още от "Гранична полиция".

Допълнително, от ОДМВР - Добрич информират, че са изпратени полицейски екипи, които да регулират движението. Забавянето е допълнително и заради проверките на пътниците в автобуси от страни извън Европейския съюз.

Облекчават товарния трафик по Дунав мост при Видин

Облекчават товарния трафик по Дунав мост при Видин

Има "зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари